Exitpoll: president Polen op achterstand

Niet de zittende Poolse president Bronislaw Komorowski, maar zijn conservatieve tegenstrever Andrzej Duda lijkt de eerste ronde van de Poolse presidentsverkiezingen te gaan winnen. Van de kiezers stemt naar verwachting 34,8 procent op Duda, tegenover 32,2 procent op Komorowski. Dat bleek gisteravond uit de exitpoll van onderzoeksbureau Ipsos. De uitslag van de exitpoll is verrassend, want in de peilingen lag Komorowski nog ruim 10 procentpunten voor op zijn rivaal Duda. Omdat zeer waarschijnlijk geen van beide kandidaten de absolute meerderheid behaalt, is een tweede ronde noodzakelijk. Die volgt op 24 mei. Komorowski werd in 2010 president nadat zijn voorganger, Lech Kaczynski, bij de vliegramp van 10 april dat jaar in het westen van Rusland was omgekomen.