Politie en brandweer vinden 7.000 liter drugsafval in Weert

Brandweer en politie hebben vanavond in een vrachtwagen in Weert 7000 liter aceton gevonden, afkomstig uit een drugslab. De gevaarlijke afvalstof zit in vaten, zei een woordvoerder van de brandweer.

Eerder gevonden drugsafval in Limburg.
Eerder gevonden drugsafval in Limburg. Foto ANP / Marcel Van Hoorn

Brandweer en politie hebben vanavond in een vrachtwagen in Weert 7.000 liter aceton gevonden, afkomstig uit een drugslab. De gevaarlijke afvalstof zit in vaten, zei een woordvoerder van de brandweer.

De woordvoerder van de politie spreekt over een “enorm grote hoeveelheid”. De vrachtwagen staat op een ventweg langs de Roermondseweg. De politie heeft de Roermondseweg gedeeltelijk afgezet. Het verkeer wordt omgeleid.

De politie onderzoekt hoe de vrachtwagen daar terecht is gekomen.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg Rond 21.00u na melding vrachtauto aangetroffen door agenten op uitvoegstrook Roermondseweg #Weert bleek geladen met vaten, onbekende inhoud
Twitter avatar Weertdegekste Weertdegekste.nl Roermondseweg #Weert, vrachtwagen met vaten aangetroffen, mogelijk afkomstig drugslab. Weg dicht ivm onderzoek. http://t.co/7VnmOSJTHs

Ook gedumpt afval in Doenrade

Eerder op de dag vond de brandweer aan de Goodsleiweg in het Zuid-Limburgse dorpje Doenrade zeventien gedumpte vaten met drugsafval. Van deze vaten komt een weeïge geur die tot in het verderop gelegen dorp Bingelrade te ruiken is, aldus de brandweer.

De stank is volgens de brandweer niet schadelijk voor de gezondheid. De vaten worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.