Lekker bezig, Barça. Eerst Bayern, nu weer de Goal van het Weekend

Pedro 'Pedrito' Rodriguez viert zijn alleszins fraaie goal tegen Real Sociedad met onder meer Lionel 'Leo' Messi en Luis 'El Pistolero' Suárez.
Pedro 'Pedrito' Rodriguez viert zijn alleszins fraaie goal tegen Real Sociedad met onder meer Lionel 'Leo' Messi en Luis 'El Pistolero' Suárez. Foto AFP

Wat een voetbalweek. Bayern kwakkelt voort na de ontmaskering in de halve finales van de Champions League. Voor Pep Guardiola dit weekend al de vierde nederlaag op rij. En ook Real bleef ploeteren: Barça, toevallig met de mooiste treffer van het weekend, kan de landstitel bijna niet meer ontgaan.

3. Omar Ramos (Real Valladolid)

Een jongen van de Canarische eilanden, deze Ramos. Tenerife, om precies te zijn. Bij die club - ooit een club van betekenis met onder meer Roy Makaay en Ferdi Vierklau - raakte hij overbodig en kwam de 27-jarige vleugelspits terecht bij het noordelijk gelegen Valladolid. Is niet erg, want in dienst van de ‘Blanquivioletas’ kwam Ramos dit weekend tot de volgende act:

2. Min-kyu Joo (Seoel E-Land FC)

Joo studeerde vorig jaar nog netjes aan de universiteit van Hanyang. Hij studeerde af en werd gerekruteerd voor de nieuw op te richten profvoetbalclub E-Land FC; de tweede club in Seoel. Wat is E-land FC nou voor clubnaam? Welnu, E-Land is een enorm concern dat groot is geworden met mode-industrie maar nu ook gerust vingers in de pap drukt in retail, vastgoed, horeca en pretparken. Is dat belangrijk? Neen. Wat wel leuk is om te weten: Joo kopieerde dit weekend de goal van James op het WK die de Puskas Award won.

1. Pedro Rodriguez (FC Barcelona)

Ha, toevallig ook al van Tenerife. What are the odds? Pedro, Pedrito, Pedro Eliezer Rodríguez Ledesma. Het kan allemaal, maar in Barcelona is hij ‘gewoon’ Pedro en dat is ‘ie al sinds 2004. Op z’n 17e vertrekt hij van de Canarische eilanden naar de jeugdacademie van Barça, die hij netjes doorloopt en in 2008 maakt hij z’n debuut in het eerste. Maar een basisplaats: ho maar. Is ook lastig als ze telkens een Suárez, Neymar, Alexis Sanchez, David Villa of Zlatan kopen terwijl jij, Pedro, ook zo graag voorin wil spelen. Wat doe je dan als je er weer eens in mag komen?