Schietpartij in Zwitserland, man doodt schoonfamilie

Het huis waar een dodelijke schietpartij plaatsvond waarbij vijf mensen inclusief de dader om het leven kwamen. Het zou een familieaangelegenheid zijn.
Het huis waar een dodelijke schietpartij plaatsvond waarbij vijf mensen inclusief de dader om het leven kwamen. Het zou een familieaangelegenheid zijn. Foto EPA/Anthony Anex

De 36-jarige Zwitserse schutter die gisteren in de plaats Würenlingen vier mensen doodschoot en daarna zichzelf, was familie van een deel van zijn slachtoffers. Dat heeft de politie vanmiddag gemeld tijdens een persconferentie, bericht persbureau AP.

Bij een woning in de Zwitserse plaats vond de politie gisteravond vijf lichamen. Het gaat om de schoonouders van de dader en hun zoon. De schutter zou eerst het echtpaar van 58 en 57 jaar oud hebben neergeschoten en vervolgens hun zoon van 32 jaar.

Een 46-jarige zoon van de buren die toegesneld zou zijn, zou dat vervolgens met de dood hebben moeten bekopen. Daarna zou de schutter, woonachtig in Zurich, de hand aan zichzelf hebben geslagen.

De toedracht van het incident is nog onduidelijk. Maar volgens de politie is het uitgesloten dat het gaat om een terroristische aanslag.