Tien Feyenoordfans gearresteerd op het Stadhuisplein in Rotterdam

De politie was vanmiddag met meerdere eenheden in de Rotterdamse binnenstad aanwezig. Aanleiding was een evenement dat Feyenoordsupporters organiseerden na het verplaatsen van de wedstrijd Feyenoord-Vitesse. Tien mensen zijn opgepakt.

Een aanhouding op het Stadhuisplein bij het Facebookevenement van Feyenoordsupporters.
Een aanhouding op het Stadhuisplein bij het Facebookevenement van Feyenoordsupporters. Foto ANP / AS Media

De politie is vanmiddag met meerdere eenheden in de Rotterdamse binnenstad aanwezig. Onder meer de Mobiele Eenheid, ‘gewone’ politie-eenheden en leden van de zogeheten voetbaleenheid zijn op en rond het Stadhuisplein aanwezig “om de openbare orde en veiligheid” te bewaken.

De aanleiding is een Facebookevenement dat Feyenoordsupporters zijn gestart na het verplaatsen van de wedstrijd Feyenoord-Vitesse van vanmiddag naar morgenavond als gevolg van een staking door politieagenten. Op Facebook wordt opgeroepen een borreltje te komen doen in de stad. 1650 mensen hebben het evenement ‘geliked’.

Update 20.06 uur: Het evenement verliep “redelijk rustig”, zo zeiden de gemeente en de politie. Tien mensen zijn opgepakt voor het beledigen van agenten en omdat ze geen id-bewijs konden later zien. Er waren geen grote incidenten. Vanaf 17.00 uur kregen de bezoekers geen alcohol meer, na 18.00 uur zijn ze rustig weggestuurd door de politie.

De politie kan niet zeggen hoeveel mensen er daadwerkelijk zijn komen opdagen. Maar aan de berichten op Facebook te zien, is het al aardig druk:

Schermafbeelding / Facebookpagina FRFC1908

Schermafbeelding / Facebookpagina FRFC1908

(ANP)