In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van de verwoestingen in Nepal, de strijd in Jemen, Burundi en Syrië, duizend facials, gesmokkelde kaketoes en een verstekeling in een koffer.
De moeder van een militielid die gedood is bij gevechten met Houthi-rebellen in Jemen neemt afscheid van hem in de stad Taiz.
Reuters / Stringer
Een Palestijns jongetje zit op de bank buiten zijn huis dat vernield is tijdens de vijftig dagen durende oorlog vorige zomer met Israël. Een ngo publiceerde deze week een rapport met interviews met anonieme Israëlische soldaten waaruit bleek dat Israël te weinig zou hebben gedaan om burgerslachtoffers te voorkomen.
Reuters / Mohammed Salem
Inwoners van Bhaktapur proberen hun woningen vrij te maken van afval na de verwoestende aardbeving in Nepal vorige week.
Reuters /Athit Perawongmetha
AFP / Gabriel Bouys
Werk van de Russische kunstenaar Irina Nakhova in het Russisch paviljoen op de 56ste internationale kunstbiënnale met de titel "All the World’s Futures" in Venice. Dit is de foto van de week voor de NRC-fotoredactie: 'Het reusachtige, surrealistische kunstwerk waarin verschillende ogen en blikken elkaar afwisselen, zorgt voor een humoristische interactie met de kijker.'
Een doodgeschoten demonstrant ligt in de Burundese hoofdstad Bujumbura op straat. In het land zijn onlusten uitgebroken na het besluit van de president om zich verkiesbaar te stellen voor een derde termijn. De oproerpolitie treedt met grof geweld op tegen de protesten.
AP/Jerome Delay
Zhao Xiaoyang's moeder huilt nadat ze haar zoon ontbijt heeft gebracht. Zhao is geestelijk gehandicapt en leeft sinds 2001 in een kooi in het ouderlijk huis in Fangjia nadat hij een man had doodgeslagen.
Reuters /William Hong
Duizend vrouwen krijgen een gezichtsmassage in een sportcentrum in de Chinese stad Jinan. De actie was goed voor een notering in het Guinness Book of Records.
Reuters/Stringer
Een politieagent houdt een waterfles vast met daarin een kaketoe die de douane onderschepte in de haven van Tanjung Perak, op Oost-Java. De politie hield een man aan die op deze manier 22 zeldzame kaketoes uit Sulawesi Indonesië in probeerde te smokkelen.
Reuters/Antara / Risyal Hidayat
Buitenlandse strijders die zich hebben aangesloten bij Koerdische strijders in de strijd tegen jihadisten in het noorden van Syrië, nemen deel aan een trainingssessie in het zuidwesten van Syrië.
AFP / Uygar Onder Simsek
People rennen weg van de golven in La Libertad, 34 km ten zuiden van San Salvador. De hoge golven kostten aan drie mensen het leven. Honderden mensen moesten geëvacueerd worden in de hele kustregio van Mexico tot Chili.
AFP / Marvin Recinos
De eeuwige vlam in het Mamayev Kurgan memorial complex in Volvograd brandt voor alle Sovjetsoldaten die in WOII zijn omgekomen.
AFP / Vasily Maximov
Een man bevestigt het bordje stembureau aan de muur van een kerk in Mattingley in het zuidwesten van Engeland ter voorbereiding op de Britse verkiezingen afgelopen donderdag.
AFP / Adrian Dennis
Een vluchtelinge wacht tot ze van boord mag in de Siciliaanse haven Pozzallo. Bijna 5.800 migranten werden door de Italiaanse kustwacht uit de wateren geplukt begin deze week in een van de grootste reddingsoperaties dit jaar.
Reuters/Antonio Parrinello
Speciale politie-eenheden patrouilleren in de sloppenwijk van Mare in Rio de Janeiro. Militaire troepen worden langzamerhand vervangen door de politie in deze wijk die 140.000 inwoners telt.
AFP / Yasyoshi Chiba
De 15-jarige Luiz Fernadez uit Sao Vicente (Sao Paulo) heeft de afbeelding van Barcelona's Neymar in zijn hoofd laten scheren ter gelegenheid van de halve finale van de Champions League tussen Barcelona en Bayern München.
Reuters / Nacho Doce
Röntgenfoto van een 8-jarige jongen die verstopt zat in de bagage van een 19-jarige vrouw toen ze de Spaanse enclave Ceuta in Marokko probeerde in te komen.
AFP/HO/Spaanse Guardia Civil
Een aangespoelde dode walvis in Pacifica, Californië.
AFP / Josh Edelson
Luchtfoto van zeilbootjes in het Duitse meer Starnberg in het zuiden van het land.
AFP / DPA / Peter Kneffel
Een monument in het Museum van de Grote Patriottische Oorlog in Kiev is versierd met een rode bloemenkrans ter herinnering aan het einde van WOII.
Reuters/Gleb Garanich
Een vrouw rent naar een helikopter vol noodhulp in het Nepalese dorpje Dovan dat zwaar is getroffen door de aardbeving.
Reuters /Olivia Harris
Kim Kardashian en Kanye West arriveren bij het Metropolitan Museum of Art in New York voor een gekostumeerd gala bij de opening van de tentoonstelling 'China: Through the Looking Glass'.
AFP/ Timonthy Clary