Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Feyenoord - Vitesse wordt maandag gespeeld

Het Eredivisieduel tussen Feyenoord en Vitesse is vanwege politieacties verplaatst van zondag naar maandag. De clubs treffen elkaar om 20.00 uur in de Rotterdamse Kuip. Feyenoord en Vitesse zouden morgenmiddag tegen elkaar uitkomen, maar burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb voelde zich genoodzaakt de wedstrijd te verbieden, omdat de veiligheid niet kan worden gegarandeerd vanwege een gebrek aan agenten. De politiebonden hebben stakingsacties aangekondigd omdat ze een betere cao willen. Ze eisen een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie. Feyenoord en Vitesse strijden met AZ om de derde plaats van de Eredivisie, die recht geeft op een ticket voor de Europa League.