Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Vluchtelingen

Verdronken

Foto AP
Foto AP

Zeker tien bootvluchtelingen verdronken afgelopen zondag. De redding kwam voor hen te laat. Zij kwamen in zee terecht doordat een luchtkamer van de rubberen boot waarop zij zaten, was leeggelopen. Op de rubberboot zaten ongeveer 140 mensen, voornamelijk uit Ghana, Senegal, Gambia en Ivoorkust. Die werden afgelopen weekend samen met zo’n 7.000 andere vluchtelingen van onveilige bootjes gehaald. Zowel in het Kanaal van Sicilië, tussen Libië en Italië, als bij een aantal Griekse eilanden werden bootvluchtelingen opgepikt.