Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Pompen in stijl

De Micro Floor Drive HP is niet de lichtste handpomp , maar wel bijzonder gebruiksvriendelijk en stijlvol.
De Micro Floor Drive HP is niet de lichtste handpomp , maar wel bijzonder gebruiksvriendelijk en stijlvol.

Een lekke band komt altijd ongelegen, vooral onderweg. Wie regelmatig op de fiets zit gaat echter een keer lek rijden, zoveel is zeker. Om niet halverwege je tocht te stranden, is het raadzaam nooit van huis te gaan zonder een setje bandenlichters, plakspullen en/of reserve-binnenband en natuurlijk een pomp. De Micro Floor Drive HP, van het Amerikaans Lezyne, is niet de lichtste of meest compacte handpomp in hun assortiment. Met een lengte van 30cm en een gewicht van 150 gram is hij eerder geschikt voor toerfietsers dan voor de fanatieke wielrenner. De Micro Floor Drive HP is wel een bijzonder gebruiksvriendelijke handpomp, en een stijlvolle bovendien. Door de uitklapbare voetsteun en de lange rubberen slang is hij, anders dan de meeste handpompen, eenvoudig te bedienen als een traditionele fietspomp. Opgevouwen is hij evenwel klein genoeg om met de meegeleverde clip aan je frame te bevestigen. Uitgevoerd in aluminium en geschikt voor diverse ventielsoorten.

Martijn Boot