Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Naar de Keukenhof, zonder file

Foto Christian van der Kooy
Foto Christian van der Kooy

Een week lang naar de Keukenhof en niet elke keer in de file staan? Dan zet je toch gewoon je camper aan de weg langs een van de bollenvelden. Eén week per jaar mag er vrij gekampeerd worden aan deze weg vlak bij de Keukenhof. Toeristen maken er graag gebruik van, maar bloemkwekers in de Bollenstreek zijn daar helemaal niet blij mee. Er zijn mensen die netjes op de paden of aan de rand van de velden blijven staan, maar voor sommige toeristen is het toekijken vanaf een afstandje niet genoeg. Ze negeren het verzoek om niet tussen de tulpen rond te lopen. Ook gaat een enkeling de velden in om wat tulpen te plukken. De velden raken vertrapt en daar zijn de kwekers uiteindelijk de dupe van.