Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

mini-opinie

Te vaak blijven gesprekken hangen in kabbelend gekeuvel. Maak ze spannender: snijd een spraakmakend onderwerp aan! nrc.next helpt.

Stelling: Braaf zijn was nog nooit zo moeilijk

We bingewatchen series via illegale streamingdiensten. Liften mee met bijklussende taxichauffeurs en verdienen bakken geld door onze huizen stiekem te verhuren aan toeristen. Via Marktplaats verhandelen we organen, gifkikkers en nog meer verboden waar. Foei! Maar vooruit: braaf zijn is vandaag de dag ook verdomd lastig.

Stelling: Bezet ook eens de Fontys Hogeschool

Het is wel een beetje gek, hoor. Dat bezetten van gebouwen in het hoger onderwijs, dat gebeurt echt alleen in Amsterdam. Laten we ook eens de Fontys Hogeschool bezetten in Tilburg. Of de Theologische Universiteit Kampen. Er is altijd wel een of ander onzinargument te bedenken, bewijzen de Amsterdammers.

Stelling: Satudarah moet een subafdeling oprichten voor motormuizen met asperger

Motorclubleden die lijden aan autistische stoornissen kunnen zich eenzaam voelen. Functioneren in een groep kan lastig zijn. Daar moeten wij begrip voor hebben. Wij met z’n allen, dus óók Satudarah, de Angels en No Surrender. Laat de maatschappelijk uitgedaagden delen in het hartverwarmende saamhorigheidsgevoel dat zo kenmerkend is voor deze clubs.

Stelling: De Ottolenghisering van onze keuken moet stoppen

Midden-Oosterse liflafjes waarvoor je uren in de keuken staat. Gedoe met groente. Wij hebben het helemaal gehad met die Yotam Ottolenghi en zijn kookboekenimperium. Granaatappelzaadjes vullen geen gaatjes, Yotam. Geef ons maar kip cordon bleu. Met appelmoes.

Stelling: Gekke naam hoor, The Suicide Club

Zo heet een cocktailbar die binnenkort in Rotterdam opent. Op acht hoog. Maar de naam is een beetje misplaatst. Want in het Rotterdamse uitgaansleven wil je al jaren niet dood gevonden worden.

Stelling: Fuck het fatsoen

Het instituut van de koning moet beschermd worden tegen een afnemend fatsoensbesef. Dat schreef onze favoriete krant, het Reformatorisch Dagblad, deze week in een hoofdredactioneel commentaar naar aanleiding van de #fuckdekoning-hype. Het wetsartikel over majesteitsschennis moet dus vooral blijven bestaan, vindt het dagblad. Maar: wat is fatsoen? Wat zijn goede omgangsvormen? En wie bepaalt dat dan? Ga daar maar eens even goed over nadenken, Reformatorisch Dagblad!

Stelling: Fuck de politie

Zomaar Feyenoord-Vitesse afgelasten omdat de politie zo nodig moet staken voor loonsverhoging. Over de ruggen van 50.000 supporters die niets liever doen dan naar een flutwedstrijd kijken van twee zieltogende voetbalclubs. Bah.

Stelling: Fuck onszelf

Gisteren somden wij voor- en tegenargumenten op voor het majesteitsartikel. Maar we maakten één foutje. In één van de argumenten tegen afschaffing, schreven we: ‘We hebben niet voor niets voor een monarchie gekozen.’ Was het maar waar.

Stelling: Wij moeten het zelf uitmaken met de Britten

Voor ze ons dumpen met hun stomme EU-referendum. Want dat is onze eer te na. Toch?

en Merlijn Kerkhof