Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

In overleg

Wij krijgen nog geld terug van de woningbouwvereniging. Omdat het bedrag na een aantal weken nog steeds niet op onze rekening is gestort, waag ik mij aan een paar belletjes.

De dame van de financiële administratie die mij van een antwoord zou kunnen voorzien, krijg ik helaas niet aan de lijn. Ze is telkens in overleg. Het kantoor van de woningbouwvereniging is aan de overkant van de straat. Weet je wat? Ik loop gewoon even langs…

De baliemedewerkster belt de financiële administratie. Ik hoor verderop een telefoon overgaan.

„Ze neemt niet op”, zegt de baliemedewerkster. „Ik loop er wel even naartoe voor u.” Ze staat op en loopt naar een bureau een paar meter verder waar een dame koffie zit te drinken.

Ik zie hoe de dame haar hoofd schudt en hoor haar zeggen: „Nu niet hoor, zeg maar dat ik in overleg ben…”

Vincent van Munster