Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Milieu en natuur

Poedel

In De Bijenkorf in Rotterdam loopt een man onberispelijk verzorgd met dito hond. Een Koningspoedel. Precies zoals hij getrimd moet zijn: bolletjes op de kop, aan de oren, aan het puntje van de staart, rondom de borst en uiteraard onderaan alle vier de poten. Komt er een vader met zijn zoon (ongeveer een jaar of 6) aanlopen, en de zoon kijkt naar het dier en vraagt aan zijn vader: „Papa, wat is dat voor een hond?” De vader neemt het tafereel in zich op en antwoordt: „Dat is geen hond, jongen!”