Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Auto- en motorsport

Zesde trainingstijd Verstappen

Max Verstappen heeft vrijdagmiddag bij de tweede vrije training voor de Grote Prijs van Spanje de zesde tijd neergezet. De 17-jarige coureur van Toro Rosso liet als beste rondetijd 1.28,017 noteren. Daarmee was hij ruim een halve seconde sneller op het circuit van Barcelona dan in de eerste vrije training, waarin hij ook de zesde tijd had neergezet. Verstappen gaf in de middagtraining 1,165 seconde toe op Lewis Hamilton. De Brit klokte met 1.26,852 de beste ronde. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) gaf liefst vier tienden op hem toe en eindigde als tweede. Nico Rosberg, teamgenoot van Hamilton, liet de derde tijd noteren: 1.27,616. In de ochtendsessie was Rosberg nog de snelste. De Duitser zette toen 1.26,828 op de klokken, net iets sneller dan Hamilton ‘s middags dus. Verstappen moest het in de ochtendsessie doen met 1.28,529. Hij was toen nog langzamer dan zijn Spaanse ploeggenoot Carlos Sainz. ‘s Middags was de Nederlander wel sneller, ruim zes tienden. (ANP)