Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

De directeur van Markthal ligt alleen wakker van feestjes van zijn buren

Maarten van Lier

(53) is directeur van de Markthal in Rotterdam, waar zeker in het begin van alles misging. Door het grote succes was er bijvoorbeeld veel meer vuilnis dan verwacht. Hij vertelt over zijn werkdag.

Werkt u ook in het weekend?

„Het management heeft op toerbeurt dienst in het weekend. Als het mijn beurt is, slaap ik in een hotel. Af en toe is het rustig, kan ik lekker mijn mail bijwerken. En soms gebeurt er wel eens wat. Laatst ging het ontruimingsalarm af, omdat een bezoeker gewoon op de knop drukte. Dan ben je wel even verder voordat alles weer normaal is.”

Wat is uw ochtendritueel?

„’s Ochtends scan ik eerst mijn e-mails tijdens een kopje koffie. En ik kijk even het ochtendnieuws. Dan stap ik in de auto naar Utrecht. Daar is het hoofdkantoor van vastgoedbelegger Corio, de eigenaar van de Markthal in Rotterdam.”

En ’s avonds?

„In de auto onderweg naar huis bel ik vaak nog even met wat collega’s over hoe de dag is gegaan. ‘s Avonds werk ik wat laatste mailtjes door en als ik tijd heb, kijk ik nog even RTL Late Night. Ik ben altijd 24/7 bereikbaar.”

En heeft u wel eens een romance gehad op uw werk?

„Nee, op school wel. Met haar ben ik nu ook getrouwd.”

Waar kijkt u naar uit als u door uw agenda bladert?

„De presentaties over de Markthal op een aantal congressen. En de komende zomerperiode, de feestdagen. Dat zijn drukke dagen. Ik zie de Markthal dan ook niet als concurrent van het winkelgebied maar meer als concurrent van bijvoorbeeld diergaarde Blijdorp.”

Ligt u wel eens ergens wakker van?

„Nee, nooit. Behalve als de buren een feest hebben, maar dan ben ik daar zelf meestal ook bij.”

Zijn er ook dingen waar u tegenop ziet?

„Steeds minder. In het begin hadden we natuurlijk een nieuw gebouw, een nieuw project, een nieuwe formule. Dan zijn er momenten dat er weleens wat misgaat. De afvoer van vuilnis bijvoorbeeld. Door het succes was er veel meer afval dan we vooraf hadden ingeschat. Dat zijn wel hoofdpijnmomenten.”