Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

VVV pakt laatste ticket voor play-offs ten koste van Sparta

VVV-Venlo heeft vanavond het laatste ticket voor de play-offs voor promotie naar de eredivisie veroverd. De Limburgers zegevierden op eigen veld knap met 3-1 over kampioen NEC. VVV profiteerde van het gelijkspel van Sparta tegen De Graafschap: 1-1. De Rotterdammers zouden bij een overwinning de play-offs in zijn gegaan, maar missen de play-offs nu voor het vijfde jaar op rij.

VVV en Sparta gingen de laatste speelronde beide in met 57 punten en streden om de zevende plek in de Jupiler League. Het doelsaldo was flink in het voordeel van de Rotterdammers. VVV moest dus zelf winnen en hopen dat Sparta punten zou verspelen. Melvin Platje zorgde er na ruim een half uur voor dat VVV in ieder geval op voorsprong kwam: 1-0. Sjoerd Ars trok de stand gelijk, maar Randy Wolters en Dylan Donkers schoten VVV alsnog naar de zege: 3-1. De ploeg uit Venlo kwam door de zege op zestig punten, Sparta bleef steken op 58.

VVV treedt in de eerste ronde van de play-offs aan tegen FC Oss. De ploeg die trainer Wil Boessen maandag op non-actief zette, speelde vrijdag met 1-1 gelijk tegen Jong Ajax. Het eerste duel tussen Oss en VVV wordt op 11 mei in Oss gespeeld. De return in Venlo is vier dagen later.

RKC eindigt onderaan in belabberd seizoen

RKC Waalwijk sloot het belabberd verlopen voetbalseizoen vanavond af als hekkensluiter van de Jupiler League. RKC had een zege met drie doelpunten verschil nodig tegen Fortuna Sittard om dat te voorkomen, maar dat lukte net niet. RKC won wel, maar de score bleef steken bij 0-2. De ploeg uit Waalwijk degradeerde vorig seizoen uit de Eredivisie. (ANP)