In beeld

Teleurstelling en blijdschap na de Britse verkiezingen

De meeste stemmen zijn geteld, en het is duidelijk: premier Cameron is met zijn Conservatieve Partij de grote winnaar van de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk. Hij behaalde een absolute meerderheid. Cameron blijft premier, en over twee jaar volgt een referendum over het Britse EU-lidmaatschap; dat heeft hij beloofd. Het verlies bij de Liberaal-Democraten, de voormalige partners van de Conservatieven, is groot. De partij is niet gehalveerd, zoals voorspeld, maar gedecimeerd. Ook Labour kreeg ervan langs. Partijleider Millband stapt daarom op.
Nicola Sturgeon, eerste minister van Schotland en leider van de Scottish Nationalist Party, als ze de resultaten hoor: 56 van de in totaal 59 zetels.
AP / Scott Heppell
Partijleider Nick Clegg van de LibDems met zijn vrouw. Hij wist zijn zetel in Sheffield Hallam te behouden, maar verder was de slachting onder zijn partij groot.
AP / Lynne Cameron
Premier David Cameron en zijn vrouw bij hun ambtswoning, aan Downing Street 10, in Londen. Zijn Conservatieve Partij heeft een onverwacht grote overwinning behaald.
AP / Kirsty Wigglesworth
Een stemmenteller ligt vermoeid op een tafel tijdens een pauze in Brighton, Engeland.
AP / Clive Gee
Stapels stembiljetten in Clacton in Engeland.
Reuters / Neil Hall
Stephen Kinnock van de Labour Party met zijn vrouw, de Deense premier Helle Thorning-Schmidt.
AP / Joe Giddens
Een vrijwilliger voor Labour kijkt teleurgesteld naar de resultaten. Zijn partij lijdt verliest.
AFP / Oil
Aanhangers van de Scottish National Party (SNP) in Glasgow.
AFP / Andy Buchanan
Alan Hope, leider van de Monster Raving Loony Party, opgericht in 1983 door wijlen muzikant David Sutch. De partij is bekend om doelbewust bizar beleid, bedoeld om de Britse politiek te hekelen.
AFP / Justin Tallis
Aanhangers van de Scottish National Party.
AFP / Andy Buchanan ANDY BUCHANAN
Leden van de Monster Raving Loony Party in Doncaster, South Yorkshire.
Reuters /Darren Staples
De afgetreden partijleider Ed Miliband bij het hoofdkantoor van Labour.
Reuters / Paul Hackett
Activist Bobby Smith in een Elmo-kostuum. Hij is oprichter van de give Me Back Elmo Party, die opkomt voor de rechten van vaders. En aanhangers van de Conservatieve Partij van Cameron in het stembureau.
Reuters / Toby Melville