Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Net gemist, 9/5

LEZEN
Wat The Curious Online Afterlife
Tijd 17 minuten

Er was eens een cult, Heaven’s Gate. Ze geloofden dat het einde der tijden nabij was, bloeddorstige aliens onderweg waren, en dat de dood de enige weg naar verlossing was. Eind jaren 90 pleegden ze massaal zelfmoord, 37 leden en hun leider. Terug naar het nu: de website van Heaven’s Gate is nog steeds online, onveranderd. En ja, iemand beantwoordt nog steeds de mailtjes. Wat is hier aan de hand?

KIJKEN
Wat Sculpted in Time
Tijd 6 minuten

Weleens een 88-jarige zien skiën? Ondanks zijn leeftijd skiet Edward Hunter nog als de beste. In de Canadese Rockies, die deel uitmaken van de Amerikaanse Rocky Mountains, voelt hij zich als een vis in het water. Edward Hunter is tevens net zo oud als het eerste skiresort dat in 1926 in Banff National Park openging. Een prachtig filmpje.

LEZEN
Wat The Untold Story
of Silk Road
Tijd 35 minuten

Drugs, drugs, drugs. O, en huurmoorden. Drie jaar was Silk Road actief, de marktplaats van het illegale internet. De site zette meer dan 1 miljard dollar om. Maar het was een duistere business. Wired maakte een indrukwekkende longread over de site en z’n mysterieuze oprichter.

LEZEN
Wat Ghosts of Iguala
Tijd 50 minuten

In de Mexicaanse stad Iguala omsingelen op 26 september 2014 enkele zwaarbewapende politieagenten drie bussen met jonge studenten. De agenten openen het vuur. 43 studenten verdwijnen. Wat is er nou precies gebeurd? Een wáánzinnige dubbele longread Ghosts of Iguala (10.900 woorden!) op website The
Intercept.