Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Gewonden na schietpartij Sittard, mogelijk confrontatie motorclubs

Leden van een motorclub bij de start van een rit. De motorrijders in de foto zijn niet betrokken bij het incident. Foto ANP / Jerry Lampen

Bij een schermutseling bij een sporthal in Sittard zijn gisteravond drie lichtgewonden gevallen, meldt de politie. Volgens nieuwszender 1Limburg gaat het om een schietpartij tussen leden van motorclubs.

Volgens de nieuwszender vond de schietpartij plaats terwijl een groep volleyballers bezig was met een training in Sporthal De Kemper. Volgens de trainer klonk er een schot buiten, en drong daarna twee groepen motorrijders het café van de sporthal binnen, waarna weer geschoten werd. Daarna zou ingegrepen zijn met een grote politiemacht.

De politie laat in een persbericht weten dat ‘aanleiding en achtergrond van het handgemeen tussen de verdachten en slachtoffers nog onduidelijk zijn’. Of er echt geschoten is, moet later vandaag blijken uit technisch onderzoek.

“De politie bekijkt de geruchten of er een mogelijke relatie is tussen het conflict met Outlaw Motorcycle Gangs gerelateerde zaken.”