Feyenoord-Vitesse verplaatst naar maandagavond om staking politie

Feyenoord speler Miquel Nelom (L), Vitesse speler Bertrand Traore (R).
Feyenoord speler Miquel Nelom (L), Vitesse speler Bertrand Traore (R). Foto ANP / Joep Leenen

Het eredivisieduel tussen Feyenoord en Vitesse is vanwege politieacties verplaatst van zondag naar maandag, 11 mei. De clubs treffen elkaar om 20.00 uur in de Rotterdamse Kuip. Dat hebben beide clubs vanochtend laten weten.

Feyenoord en Vitesse zouden zondagmiddag tegen elkaar uitkomen, maar burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb voelde zich gistermiddag genoodzaakt de wedstrijd te verbieden. De veiligheid kan niet worden gegarandeerd vanwege een gebrek aan agenten.

De politiebonden hebben stakingsacties aangekondigd omdat ze een betere cao willen. Ze eisen een loonsverhoging van 3,3 procent en een bonus in verband met de ingrijpende reorganisatie die de politie doormaakt.

KNVB teleurgesteld

Dat uitgerekend een wedstrijd in een van de laatste twee competitierondes van het voetbalseizoen wordt verboden, komt de KNVB slecht uit. De voetbalbond wil juist tijdens de laatste twee wedstrijdrondes alle clubs tegelijkertijd laten spelen ter voorkoming van competitievervalsing. De KNVB zegt “teleurgesteld” te zijn dat clubs, spelers en fans de dupe worden van een conflict tussen de politievakbonden en het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Op de website van Feyenoord is te lezen dat voor het duel van zondag aangekochte kaarten geldig blijven. Supporters die losse kaarten hebben gekocht voor dit duel, maar niet in de gelegenheid zijn om maandagavond naar De Kuip te komen, kunnen het geld retour krijgen.

ticket voor de Europa League

Feyenoord en Vitesse strijden met AZ om de derde plaats van de eredivisie, die recht geeft op een ticket voor de Europa League. AZ, dat drie punten minder heeft dan Feyenoord en twee meer dan Vitesse, speelt aankomende zondag tegen NAC Breda.