Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Luchthaven Rome tot vanmiddag dicht na brand in een bar

In Rome is de internationale luchthaven Leonardo da Vinci-Fiumicino afgesloten nadat er brand was ontstaan in een bar. De luchthaven blijft in elk geval dicht tot 14.00 uur. Verscheidene Nederlandse vluchten van en naar Rome zijn geschrapt.

Reizigers lopen richting de internationale luchthaven Leonardo da Vinci-Fiumicino in Rome.
Reizigers lopen richting de internationale luchthaven Leonardo da Vinci-Fiumicino in Rome. Foto Reuters / Giampiero Sposito

In Rome is de internationale luchthaven Leonardo da Vinci-Fiumicino afgesloten nadat er brand was ontstaan in een bar. De brand brak kort na middernacht uit bij een van de terminals die voor internationale vluchten wordt gebruikt. De luchthaven blijft in elk geval dicht tot 14.00 uur, meldt persbureau ANP. Verscheidene Nederlandse vluchten van en naar Rome zijn geschrapt.

De brandweer rukte vannacht uit met twintig wagens en heeft het vuur inmiddels onder controle. Drie mensen hebben rook ingeademd, maar er is niemand ernstig gewond geraakt.

Update 15.52 uur: vliegverkeer hervat

Het Italiaanse persbureau ANSA meldt dat het vliegverkeer op de Romeinse luchthaven geleidelijk aan weer op gang komt.

Twitter avatar airlivenet AirLive.net BREAKING Rome’s FCO airport closed until 2 PM due to large fire in terminal 3. All flights cancelled. http://t.co/6khSiQfOLW

Eerder meldden diverse media dat het vuur was ontstaan in een bagageopslag, maar dat blijkt niet juist te zijn. De snelweg die de luchthaven met de Italiaanse hoofdstad verbindt, was korte tijd gesloten om de hulpdiensten de ruimte te geven. Het treinverkeer vanaf de luchthaven lag uren stil, maar werd vanmorgen om 7 uur hervat.

Oorzaak niet bekend

Volgens de autoriteiten zal het luchtverkeer later vandaag langzamerhand weer op gang worden gebracht, maar zal het enkele dagen duren voor de situatie weer normaal is. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.