Errol Brown, bekend van hits als You Sexy Thing en It Started With A Kiss, overleden

Foto uit september 2004. Foto EPA / Paul Miller

Errol Brown, frontman van discoband Hot Chocolate, is vandaag overleden. De zanger van hits als You Sexy Thing, It Started With A Kiss en Every 1’s a Winner was 71 jaar oud. Brown had kanker. De afgelopen maanden was zijn gezondheid ernstig verzwakt, liet zijn manager weten aan persbureau AP.

Hot Chocolate had in de jaren zeventig een aantal grote hits. De eerste plaat, Love is Life, kwam uit in 1970. In 1981 trad de band op tijdens een feest in Buckingham Palace voorafgaand aan het huwelijk van prins Charles en Diana.

Brown was de blikvanger van de groep, die platen verkocht in meer dan vijftig landen. Hij werd in 2003 geëerd door de Britse koningin Elizabeth voor zijn verdiensten in de popmuziek en was lid van de Orde van het Britse Rijk. Hij woonde al jaren op de Bahamas.

    • Laura Klompenhouwer