De toekomst van Google Glass is rond

Foto AFP

Wat gebeurde er in de VS terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Google Glass is dan wel geen succes geworden, het concept is nog springlevend. Volgens Quartz bewijst dit patent dat het internetbedrijf doorzet met de wearable.

Hoe maakt Google een opvolger van Glass aantrekkelijker voor consumenten? Eenvoudig: de bril wordt rond en gebogen. Dat is helemaal niet gek, schreef Scientific American al eerder. Op de International Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas was deze vorm al een van de meest opvallende trends bij nieuwe tablets, televisies en smartphones.

Ronde vormen zorgen ervoor dat lichtpunten op verschillende plekken op het scherm dezelfde afstand afleggen naar de ogen van consumenten. Dat maakt het beeld nog mooier. En dat lost volgens Quartz allerlei problemen op waar ook andere brillenmakers zoals Microsoft tegenaan lopen. Google wilde tegenover de zakenpublicatie niet reageren over het patent en wat deze betekent voor de toekomst van Glass.

Beleggers blij met Herbalife

Herbalife stelde vannacht de verwachtingen voor het fiscale jaar bij vanwege de beter dan verwachte kwartaalcijfers, meldt The Wall Street Journal.

Het bedrijf - dat in maart werd vrijgesproken van oplichterij - schroefde ook de verwachtingen van de aandelen omhoog van 4,10 tot 4,50 dollar naar 4,30 tot 4,60 dollar. Daar waren Amerikaanse beleggers heel blij mee: de koers sprong met 16 procent omhoog.

Het nieuws voor Herbalife, het bedrijf uit de Kaaimaneilanden dat uiteenlopende producten als fitnessapparaten tot gewichtsverliespillen verkoopt, was niet alleen maar goed. Bijna overal ter wereld daalde de verkoop, behalve in China.

Apple wil jouw genen bekijken

Apple duikt in de wereld van de genetica, meldt The Verge. Het gaat geen mensen klonen of levende iPhones scheppen maar software ontwikkelen.

Volgens Technology Review wil Apple samen met wetenschappers DNA-testen gaan aanbieden, vergelijkbaar met diensten als 23andMe.
.
Met de software van Apple kunnen enerzijds deelnemers hun genoom laten onderzoeken op genen die wijzen op erfelijke aandoeningen of factoren die deze beïnvloeden, anderzijds wil het bedrijf in Cupertino wetenschappers helpen genetische data te vergaren voor grootschalig medisch onderzoek. De toekomst van gezondheidszorg zit namelijk in onze genen gecodeerd:

    • Hans Klis