In beeld

Het dagelijkse leven in Noord-Korea

We weten weinig van het dagelijkse leven in Noord-Korea. De paar journalisten die het land jaarlijkse binnen mogen, krijgen geen burgers te spreken. De communistische natie wordt ook wel het 'Kluizenaarskoninkrijk' genoemd. Fotograaf Wong Maye-E (34), die onderstaande serie maakte, is voor persdienst AP de vaste fotograaf in het land. In de afgelopen maanden fotografeerde ze textielwerkers in fabrieken, worstelaars en drie Amerikanen die door de overheid worden vastgehouden. Wong probeert het land elke maand te bezoeken en er zo'n tien dagen te verblijven, vertelt ze aan TIME. "Er moet wederzijds vertrouwen worden opgebouwd. De werkrelatie is goed, maar altijd breekbaar. We mogen niet zomaar ronddwalen in onze vrije tijd. Ik moet geduld hebben. Er is geen andere manier om hier te werken." Bekijk al haar werk via Instagram. Meer Noord-Korea? Bekijk ook de fotoserie: Noord-Korea viert de geboortedag van Kim Jong-il.
Een Noord-Koreaanse politieman.
AP / Wong Maye-E
De een aan de picknick, de ander aan de wandel door het Morangbong- of het Moran-park, bij Pyongyang.
AP / Wong Mage-E
Een Noord-Koreaanse jongen met een speelgoedpistool.
AP / Wong Maye-E
Noord-Koreanen wachten op een stadstrolley, een veelgebruikt publiek transportmiddel in de stad.
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E
Soldaten schuilen onder de bomen voor de regen.
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E
Een trolleybus in Pyongyang.
AP / Wong Maye-E
AP / Wong Maye-E