Warren Buffett weet wel hoe je een vergadering leuk maakt

Foto Reuters

5,2 miljard dollar winst in één kwartaal. Of: ruim 4,6 miljard euro. Ach, waarom ook niet. Bij investeerder Berkshire Hathaway, dat onder meer belangen in Heinz, Coca-Cola en Burger King heeft en is opgericht door superbelegger en multimiljardair Warren Buffett, kan alles. En niet alleen is het een bijzonder succesvol bedrijf, Berkshire Hathaway heeft een van de meest geanticipeerde aandeelhoudersvergaderingen ter wereld.

Zaterdag kwamen 40.000 mensen bij elkaar om die vergadering mee te maken. Ruimte genoeg gelukkig: het vond plaats in een stadion in het Amerikaanse Omaha, in de staat Nebraska. Extra speciaal dit jaar, want Buffett vierde zijn gouden jubileum. Hij is vijftig jaar bij Berkshire, en maakte het bedrijf in die tijd tot een gigantisch zakenimperium. Net als hij de vergadering - naast de urenlange vragensessie die erbij hoort - tot een groot entertainment-programma maakt. Geen gapende oude mannen bij deze vergadering dus. Hoe doe je dat?

Allereerst met een liedje over cola en een ukulele: