Li Jie zorgt voor eerste individuele medaille bij WK voor Nederland

De Nederlandse tafeltennisster Li Jie heeft op de wereldkampioenschappen in het Chinese Suzhou een bronzen medaille veroverd. Met de Poolse Li Qian aan haar zijde verloor Li Jie de halve finales gisteren van het sterke Chinese duo Ding Ning en Li Xiaoxia: 0-4. De 31-jarige Li Jie is de eerste Nederlandse die een individuele medaille wint op een WK. De eerste mondiale titelstrijd was in 1926. Tot nu toe wist Nederland tweemaal een bronzen medaille in de teamwedstrijd te winnen op een WK. Oranje bereikte in 1985 en 1987 onder aanvoering van Bettine Vriesekoop en Mirjam Hooman de halve finales van de wereldtitelstrijd. Ding Ning kon haar succes in het enkelspel niet evenaren in het dubbelspel. In de finale verloren Ding Ning en Li Xiaoxia van een ander Chinees koppel, Liu Shiwen en Zhu Yuling: 3-4. (ANP)