Vijfde titel voor Chelsea

Het voetbal werd als saai omschreven, maar effectief was het wel. Met nog drie speelrondes te gaan werd Chelsea gisteren voor de vijfde keer in de clubhistorie kampioen van Engeland, door thuis met 1-0 te winnen van Crystal Palace.

De titel werd behaald met fraaie cijfers. De ploeg van José Mourinho verloor dit seizoen maar twee keer, kreeg 22 doelpunten tegen en verloor geen enkele wedstrijd in eigen stadion.

De koppositie was geen moment in gevaar, hoewel critici soms de nodige franje misten in het spel van het solide en degelijke Chelsea. Onterecht, zei spits Didier Drogba afgelopen week nog na de zege (3-1) bij Leicester City. „We krijgen niet genoeg waardering voor wat we hebben gepresteerd. We staan al van begin af aan bovenaan in de Premier League.”

Trainer José Mourinho, die bij Chelsea terugkeerde in 2013, haalde zijn schouders op bij de verwijten. „In zekere zin zijn wij wat elk team zou willen zijn”, zei hij. Zijn derde landstitel met Chelsea was kampioenschap nummer acht in zijn carrière. „Wat dit team presteert is fenomenaal. Nu ga ik proberen nog meer te winnen.”

Manchester United leed zaterdag, thuis tegen West Bromwich Albion, de derde competitienederlaag op rij (1-0). Robin van Persie miste een strafschop.