Ecuador! De Goal van het Weekend knalt erin vanuit Quito

Prima voetbalweekend hoor. Juventus en Chelsea kampioen, Barça wint met 8-0, Cristiano Ronaldo maakt maar weer eens een hattrick en natuurlijk de eerste bekerwinst ooit voor FC Groningen.

3. Ivan Perišić (VfL Wolfsburg)

Maar niets van bovengenoemde komt vanochtend terug in deze rubriek. Daarvoor moeten we, om te beginnen, zijn in Duitsland. Het Wolfsburg van Bas Dost is volop in strijd voor de tweede plek in de Bundesliga en dus directe kwalificatie voor de Champions League. Dan is een goal als die van Perišić helemaal niet vervelend:

2. Antonio Di Natale (Udinese)

Vaste klant in elke jaargang van Goal van het Weekend. Inmiddels 37 jaar en met het fraaie doelpunt van gisteren passeert Di Natale ook nog eens Roberto Baggio op de ranglijst van doelpuntenmakers in de Serie A; er hebben mindere spelers rondgelopen op de Italiaanse velden. Typisch is dat Antonio 162 van zijn 206 Serie A-doelpunten scoorde ná zijn dertigste verjaardag.

1. Richard Calderón (Deportivo Quito)

Behoorlijke pegel in de benen, deze 21-jarige Ecuadoriaan. Hij troeft er een aantal anderen mee af, waaronder Hannovers Salif Sané met zijn omhaal en de Zlatan-achtige hakbalvolley van Kim Aabech uit de eerste divisie van Denemarken. De keuze lijkt vrij duidelijk, oordeel zelf:

https://youtu.be/L5ez5DL_X0Q?t=2s