Eaves’ stem surft op emotionele golven

Het zijn sterke singer-songwriters die zich uit de schaduw van Nick Drake en Jeff Buckley kunnen losmaken. Precies die namen vallen bij de 23-jarige Engelsman Joseph Lyons alias Eaves (‘luistervink’) en de vergelijking is even hoog gegrepen als terecht. Eaves is een grillig zanger die achter piano of gitaar zijn gevoelsleven blootlegt met een stem die zacht kan zwijmelen maar ook intens uithalen.

Zijn debuutalbum What Green Feels Like bouwt voort op klassieke Britse folk en kan hevig escaleren met gitaaruitbarstingen waar zijn stem in emotionele golven op meesurft. Uitgesponnen nummers als Dove In Your Mouth en Purge zijn verkenningen in hard en zacht die net zo meeslepend uitpakken als hun teksten over dramatische gebeurtenissen uit het dagelijks leven en een duistere droomwereld. Dit is muziek die sluimert, vlamt en knettert.