Dit is het gedicht dat Isa Hamerlinck (14) zojuist voordroeg op de Dam

Zojuist was het gedicht van de 14-jarige Isa Hamerlinck uit Koudekerke (Zeeland) te horen tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. “Er zijn zo veel vragen over de oorlog die ik zou willen stellen, maar dat kan niet meer.” Lees hieronder de tekst nog eens terug.

Zojuist was het gedicht van de 14-jarige Isa Hamerlinck uit Koudekerke (Zeeland) te horen tijdens de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam. Isa had de jaarlijkse dichtwedstrijd van het Nationaal Comité 4 en 5 mei gewonnen. Met haar inzending werd ze gekozen uit tweehonderd anderen.

Isa op de website van de provincie Zeeland:

“Er zijn zo veel vragen over de oorlog die ik zou willen stellen, maar dat kan niet meer. Dit gevoel heb ik in mijn gedicht vorm willen geven.”

Vanavond is Isa te zien in het tv-programma Pauw, om 23.00 uur op NPO 1. Lees hieronder de tekst nog eens terug.

Het blijft maar komen

Het blijft maar komen

Het is ons verteld, zoals de zee zo veelzijdig

Goed of kwaad, hoe je het ook bekijkt

Wij weten wat jij hebt gedaan

Maar wat als, wat als wij daar hadden gezeten

Hadden wij het dan ook zo gedaan

Zoveel vragen voor je, maar het kan niet meer

Ik kan ze niet meer stellen, het heeft nooit gekund

Maar wat als, wat als het had gekund

Had ik dat dan gedaan, had ik dat gewild

Wat als mijn vragen beantwoord zouden zijn

Zou ik dan teleurgesteld zijn, of juist niet

Steeds meer vragen, ze blijven maar komen

Net als de duinen maar blijven groeien