Drie producties op tournee: o.a. Madama Butterfly en Cosí fan tutte

De Nederlandse Reisopera toert in het komende seizoen door het land met drie nieuwe producties.

Laurence Dale regisseert Puccini’s Madama Butterfly met Annemarie Kremer in de titelrol. Cosí fan tutte van Mozart wordt geregisseerd door Xander Straat. Il matrimonio Segreto van Cimarosa wordt een co-productie met Nationale Opera & Ballet en Opera Zuid. Er wordt een wedstrijd uitgeschreven voor het ontwerpen van decors en kostuums voor de voorstelling die wordt geregisseerd door Monique Wagemakers.

De Nederlandse Reisopera, die een subsidiekorting van 5 miljoen kreeg, gaat samenwerken met gezelschappen in Göteborg, Magdeburg en het Armel Opera Festival in Hongarije. De Reisopera pleit voor meer subsidie voor een volwaardig aanbod. Een fusie met Opera Zuid ligt in het verschiet als er geen extra geld komt, vindt ook de Raad voor Cultuur.