In beeld

De Gaza-oorlog door de ogen van Israëlische militairen

De Israëlitische ngo Breaking the Silence verzamelt getuigenissen van militairen die hebben gediend in Palestijns gebied. Naar eigen zeggen controleert Breaking the Silence, opgericht in 2004, deze getuigenissen op alle mogelijke manieren. Verhalen waaraan wordt getwijfeld, worden niet gepubliceerd. Vandaag meldt de ngo op basis van 60 getuigenissen dat het Israëlitische leger doelbewust een strategie toepast waarin de levens van eigen soldaten hoger worden aangeslagen dan die van vijandige burgers. De claim dat er in de Gaza-oorlog van vorig jaar alles aan is gedaan om burgerslachtoffers te voorkomen, kan het leger van Israël dan ook niet waarmaken, stelt Breaking the Silence. Onderstaande foto's zijn genomen door Israëlische soldaten zijn, tijdens de oorlog in Gaza van afgelopen zomer.
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the News
Breaking the News
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the Silence
Breaking the Silence