Dochter voor William en Kate, vierde in lijn voor troon

Het zusje van prins George.
Het zusje van prins George. Foto AP

De naam van de zaterdag geboren dochter van prins William en zijn echtgenote Catherine zal pas bekend worden gemaakt nadat koningin Elizabeth haar achterkleinkind heeft ontmoet. Het prinsesje is, na prins Charles, prins William en prins George, vierde in lijn voor de Britse troon. Het duurde in 2012 twee dagen voor bekend werd dat haar broertje George heette, en een week voor in 1982 de naam van William bekend werd. Bij bookmakers is vooral ingezet op de namen Alice (naar de moeder van prins Philip, Elizabeths echtgenoot) en Charlotte (de oudste dochter van George III). Dat laatste zou opmerkelijk zijn. De naam heeft een minder gelukkige geschiedenis: de kleindochter van George III heette zo, maar zij stierf tijdens de bevalling van haar zoon. De naam Elizabeth, naar de overgrootmoeder, ligt meer voor de hand. (NRC)