Arvo Pärt met on-Beiers diepe bassen

Het is aftellen voor het Nederlands Kamerkoor. Per 1 augustus is Peter Dijkstra er chef-dirigent. Niet gek dat naar de diensten van de Rodenaar wordt gehunkerd: Dijkstra ontwikkelde zich in München, waar hij in 2005 aantrad bij het Chor des Bayerischen Rundfunks, en in Zweden bij het Zweeds Radiokoor tot een van de beste koordirigenten ter wereld.

Op zijn nieuwste release, een aan Arvo Pärt gewijd album met zijn Duitse koor en het Münchner Rundfunkorchester, toont hij andermaal aan een groot klanksmid te zijn. In het Te Deum klinken zijn zangers sonoor en uitstekend in balans, met on-Beiers diepe bassen die uit een orthodoxe kerk lijken geplukt.

De Berliner Messe, met daartussen een heerlijk opgewekt, dansend Dopo la vittoria, is er een om te koesteren. Aan goede opnamen van de koorwerken van de Est is bepaald geen tekort, maar deze cd is absoluut een aanwinst voor de Pärt-discografie.