Vijf gewonden ongeluk hoogwerker Oosterwolde uit ziekenhuis

De politie gisteren bij de omgevallen hoogwerker in Oosterwolde.
De politie gisteren bij de omgevallen hoogwerker in Oosterwolde. Foto ANP / Remko de Waal

Vijf mensen die gisteren gewond raakten door het ongeval met een hoogwerker in Oosterwolde, zijn uit het ziekenhuis. Dat betekent dat er nog vijf gewonden in het ziekenhuis liggen. Van een van hen is de toestand nog steeds zorgelijk, zo meldt de politie van Oldebroek, waar Oosterwolde onder valt, op Twitter.

Twitter avatar POL_Oldebroek politie Oldebroek 5 slachtoffers ongeval met hoogwerker in Oosterwolde inmiddels uit ziekenhuis aantal wel nog lang herstel nodig. Geen slt meer kritiek.

Bij het omvallen van een hoogwerker in het Gelderse Oosterwolde vielen gistermiddag een dode en ongeveer tien gewonden. Het dodelijke slachtoffer is een 48-jarige man uit Oosterwolde die geraakt werd door de hoogwerker. Onder de gewonden zijn een jongen en meisje van 4 jaar uit Oude Pekela, een 10-jarige jongen uit Dronten, drie jongens van 7, 8 en 10 jaar uit Oldebroek, een vrouw van 23 jaar uit Oosterwolde, een jongen van 8 jaar uit Kamperveen, een man van 20 jaar en een jongen van 6 jaar uit Doornspijk.

Hoe de hoogwerker, die bij een show met oldtimers en oude ambachten op een terrein aan de Oostendorperstraatweg stond, kon omvallen, is nog niet duidelijk. De Onderzoeksraad voor de Veiligheid heeft een onderzoek ingesteld.

Geen specifieke vergunning

Vandaag werd bekend dat voor het gebruik van de hoogwerker niet specifiek een vergunning was aangevraagd. De hoogwerker maakte al wel jaren deel uit van het evenement, zei een woordvoerster van de gemeente Oldebroek tegenover persbureau ANP. Voor het evenement zelf was in 2014 wel een vergunning afgegeven voor drie jaar, maar de hoogwerker stond daarin niet gemeld.