In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Met deze week beelden van de verwoestingen in Nepal, de strijd in Jemen en het warme zeewater in Cuba.
Sumoworstelaars uit de Onoe-groep houden huilende baby's omhoog tijdens een evenement bij het Yukigaya Hachiman-altaar in Tokio. Zo'n honderd baby's onder de één jaar deden mee aan de jaarlijkse babyhuilwedstrijd, waarbij baby's hun wensen voor goede gezondheid en een fijne opvoeding 'eruit schreeuwen'. De Japanse ouders geloven dat sumoworstelaars daarbij kunnen helpen.
AFP / Toshifumi Kitamura
Jonge misdienaars zwaaien naar paus Franciscus op het Sint Pietersplein in Vaticaanstad.
AFP / Vincenzo Pinto
Demonstranten in Bujumbara, Burundi, protesteren tegen president Pierre Nkurunziza, die wil opgaan voor een derde regeringstermijn. De tegenstanders protesteerden voor de tweede dag.
AFP / Landry Nshimiye
Een vrouw bereidt zich voor op het verbranden van haar dode buffel in Kumalpur, een dorp bij de Nepalese hoofdstad Kathmandu, vlak na de aardbeving in het land. In Kumalpur zijn negen mensen, onder wie vier kinderen, omgekomen door de aardbeving. De beving had een kracht van 7,8 op de schaal van Richter.
EPA / Narendra Shrestha
Een Jemenitische man bij een krater op het vliegveld van Sana'a, Jemen. De door Saoedi-Arabië geleide coalitie heeft de shi'itische Houthi-rebellen dinsdag gebombardeerd. Rond de middag raakten de luchtaanvallen de luchthaven, waarbij een privévliegtuig in brand vloog, zo blijkt uit een verklaring van de rebellen.
AP / Hani Mohammed
Deze man is bij de crematie van zijn familielid in Bhaktapur, Nepal, na de hevige aardbeving die het land heeft getroffen.
Reuters / Adnan Abidi
Pakistani's dragen het levenloze lichaam van een kind dat is omgekomen bij hevige regen en windvlagen, zondagavond. Honderden gebouwen zijn ingestort en bomen zijn ontworteld. Zeker 44 mensen kwamen om, zo zeiden autoriteiten.
AP / Mohammad Sajjad
Een Indiase motorrijder navigeert tussen de stapels schuim op een kruispunt in het oosten van Bangalore. Het schuim ziet er onschuldig uit, maar is giftig. Het wordt veroorzaakt door hevig vervuild rioolwater uit het nabijgelegen Varthur Lake, waarvan het water een teveel aan ammoniak en fosfaat bevat. Het schuim op de weg veroorzaakte onlangs al een verkeersongeluk en verspreidt een hevige stank.
AFP / Manjunath Kiran
Het vier maanden oude jongetje Sonit Awal wordt opgetild door soldaten van het Nepalese leger, nadat hij uit de puinhopen van zijn huis is gered na de zware aardbeving in Bhaktapur, Nepal.
Amul Thapa / KathmandyToday.com / AP
Jamna Pariar (22) wordt gerustgesteld door de medische dienst nadat ze heeft gehoord dat haar negen jaar oude dochter is gestorven in Kathmandu, als gevolg van de aardbeving in Nepal.
Motorrijders brengen een man, die gewond raakte tijdens een gevecht tussen de Houthi-rebellen en het leger, naar een ziekenhuis in Taiz, Jemen. De gevechten in Taiz waren het hevigst rondom de overheidsgebouwen in het centrum van de stad. Er kwamen zo'n twintig burgers om het leven, tientallen raakten gewond.
AP / Abdulnasser Alseddik
Een Poolse reddingswerker zoekt met een speurhond naar overlevenden van de aardbeving in Kathmandu, Nepal.
AFP / Nicolas Asfouri
Artiest Kaya Mar poseert met foto's bij zijn schilderij, getiteld 'Saint Kate', in de straat van het St. Mary's Hospital in Londen. Kate Middleton, hertogin van Cambridge, kan op het moment dat de foto genomen is elk moment bevallen van haar tweede kind, dat ze krijgt met de Britse prins William. Een kleine groep fans kampeert bij het ziekenhuis, in afwachting van de geboorte. Kate was eind april uitgerekend.
AP / Matt Dunham
Gezien vanuit de lucht: de huizen in Nuwakot, Nepal, die zijn ingestort door de aardbeving in het land.
Reuters / Danish Siddiqui
Pakistani's verzamelen hun bezittingen na hevige storm in Peshawar, Pakistan. Reddingswerkers probeerden tientallen mensen, die vastzaten onder het puin van ingestorte gebouwen, te bereiken. In het noordoosten zouden zeker 44 mensen zijn gedood.
EPA / Bilawal Arbab
Een demonstrant in Burundi tijdens rellen met de politie. De demonstranten willen niet dat president Pierre Nkuruziza zijn derde termijn gaat regeren. De politie gebruikte traangas en waterkanonnen.
Reuters / Thomas Mukoya
Terry Hutt (79) en Margaret Tyler (71), fans van het Britse Koninklijk Huis, wachten bij het St. Mary's Hospital in Londen. De Britse Kate Middleton, hertogin van Cambridge en de vrouw van prins William, kan elk moment bevallen van haar tweede kind.
AP / Matt Dunham
Gemaskerde mannen vernietigen het verkiezingsmateriaal nadat ze het hoofdkantoor van de Public Education Secretary in Chilpancingo, Mexico hebben bestormd. Ze verdreven het personeel van de instelling en spoten graffiti. De demonstranten eisen de levende terugkeer van 43 vermiste studenten, die nu zeven maanden zijn verdwenen.
EPA / Jose Luis de la Cruz
Een man draagt een zelfportret, geschilderd door de Australische gevangene Myuran Sukumaran. Sukumaran kreeg de doodstraf. Maandag hield Australië een pleidooi voor de twee Australische drugssmokkelaars, die in Indonesië ter dood gebracht zouden worden. Australië zei dat hun proces was beïnvloed door corruptie en dat er een onderzoek zou moeten worden ingesteld.
Reuters / Beawiharta
De Colombiaanse Paulina Vega, Miss Universe, steekt grappend haar tong uit naar de fotografen nadat ze een militair ziekenhuis in Bogota heeft bezocht. Het is Vega's eerste officiële bezoek aan het land sinds ze in januari tot Miss Universe gekroond is.
AP / Fernando Vergara
Studenten dragen hun bezittingen bij het verlaten van de Kiriki University-campus in Bujumbura, Burundi. De regering heeft besloten dat alle campussen moeten sluiten. Het is onrustig in Burundi door de anti-overheidsprotesten.
AP / Jerome Delay
De oud-bioloog Rosa Cornide (81) zwemt in de zee in Havana, Cuba. Zondag was het 39,7 graden in Cuba - 0,1 graden minder dan het historische warmterecord op het eiland.
Reuters / Alexandre Meneghini
Zwemmen in de zee bij Havana, Cuba.
Reuters / Alexandre Meneghini
Een politieagent wordt geholpen door burgers nadat hij gewond is geraakt tijdens de rellen in Bujumbura, Burundi. De protestanten demonstreren tegen de nieuwe regeringstermijn van president Pierre Nkuruziza.
Reuters / Thomas Mukoya
Een huis in de bergen in Dhadingbesti, Nepal, gezien vanuit de lucht. De eerste reddingsdiensten bereiken woensdag een bergachtig gebied bij het epicentrum van de aardbeving in Nepal.
AP / Manish Swarup
In het ziekenhuis in Kathmandu zijn flessen water gebruikt om de gebroken benen van een meisje te fixeren. Met de grote massa gewonden en weinig middelen roeien medici met de riemen die ze hebben.
Reuters / Danish Siddiqui
Nabestaanden leggen in Nepal een bloem op het lichaam van een overleden slachtoffer van de aardbeving in Nepal.
EPA / Narendra Shrestha
Op de Filippijnen doen mannen mee aan een scooterrace van 4,3 kilometer. Het is onderdeel van het jaarlijkse Imbayah-festival, dat de rijke cultuur en de vindingrijkheid van de voorouders, die de rijstterrassen hebben bedacht, moet benadrukken.
Reuters / Harley Palangchao
Soldaten uit Vietnam verzamelen voordat ze een militaire parade gaan lopen. De parade is onderdeel van de 40e herdenking van de val van Saigon in Ho Chi Minhstad.
Reuters / Kham
Demonstranten slaan met hun handen tegen een bushokje tijdens de protesten tegen de dood van Freddie Gray, in New York. Gray, een Afro-Amerikaanse man uit Baltimore, raakte dodelijk gewond toen hij werd gearresteerd door de politie.
AP / Craig Ruttle
Jemenitische schutters, loyaal aan president Abedrabbo Mansour Hadi, heffen hun wapens voordat ze de straten van Taez bestormen in hun strijd met de Houthi-rebellen.
AFP / Taha Saleh
De Franse politieman achtervolgt migranten op de weg richting de ferry. De migranten hopen het Nauw van Calais over te steken, om zo via een truck of boot naar Groot-Brittannië te varen.
AP / Francois Mori