Chelsea kampioen na thuiszege op Palace - vijfde keer in clubhistorie

Feest bij Chelsea.
Feest bij Chelsea. Foto AP / Alastair Grant

Chelsea is vandaag kampioen van Engeland geworden na een thuiszege op Crystal Palace. Dankzij de 1-0-overwinning op de middenmoter uit Zuid-Londen is Chelsea met nog drie wedstrijden te gaan niet meer te achterhalen voor achtervolgers Arsenal en Manchester City.

Het is de vijfde keer in de clubhistorie en de vierde keer sinds 2005 dat de landstitel naar de club uit West-Londen gaat.

Eden Hazard zette Chelsea vlak voor rust op voorsprong. De Belg miste de strafschop, maar scoorde uit de rebound alsnog.

Het is de eerste landstitel voor trainer José Mourinho sinds hij in 2013 terugkeerde op Stamford Bridge. De Portugees had Chelsea in 2005 en 2006 al kampioen gemaakt en won eerder dit seizoen de League Cup. In 2007 pakte hij met The Blues bovendien de FA Cup. Tussendoor won de Italiaan Carlo Ancelotti in 2010 de Premier League met Chelsea.

Mourinho: deze is speciaal

“Ik kwam terug naar Chelsea om hard te werken en deze titel is daar het gevolg van”, zei Mourinho na afloop.

“Ik wil niet vergelijken met de eerdere kampioenschappen. Elke titel is het resultaat van hard werken. Dit is de laatste, dus deze is speciaal. Ik ga voor meer.”

Voor aanvoerder John Terry (34) was de eerste titel in vijf jaar de beloning na voorgaande seizoenen die ‘voor niets’ waren. “Vooral de reizen naar uitwedstrijden zijn zwaar in seizoenen dat je geen prijs wint. Daarom is dit heel mooi. Het deed pijn om vijf jaar geen landstitel te winnen”, aldus de speler die sinds 1998 in West-Londen speelt. (ANP)