Auto rijdt in op agenten, politie schiet

In Maastricht is vanmiddag een auto ingereden op agenten. De politie heeft daarna op de auto geschoten.

Foto ANP / Koen van Weel

In Maastricht is vanmiddag een auto ingereden op twee agenten. De politie heeft daarna op de auto geschoten om te voorkomen dat de daders zouden ontkomen.

Het incident deed zich even na 16.00 uur voor op de Tongerseweg, waar op dat moment een politiecontrole plaatsvond. De daders ontrokken zich volgens een politiewoordvoerder aan de controle en sloegen op de vlucht.

In de wijk Campagne op de Champs Elyseeweg (maps) is vervolgens de auto van de daders teruggevonden. Een zoekactie van de politie, die ook een Burgernetbericht had verspreid, leidde een half uur later tot de aanhouding van twee mannen aan de achterkant van een woning aan de D’Artagnanlaan.

Niemand raakte bij het incident gewond. De politie doet nader onderzoek naar de exacte toedracht.

Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg #Maastricht Tongerseweg, auto ingereden op agenten. Politie op auto geschoten. Daders gevlucht, in wijk Campagne aangehouden.
Twitter avatar PolLimburg Politie Limburg De automobilist wilde bij Javastraat/Tongerseweg in #Maastricht ontkomen aan een controle en reed in op twee agenten die allebei schoten.
Twitter avatar NickRompelberg Nick Rompelberg Op de Tongerseweg in Maastricht is een auto ingereden op agenten. Politie heeft op de auto geschoten. http://t.co/mHE6Jzt0QE