Advocaat neemt wraak op Koeman en mag hopen op handhaving

Advocaat instrueert Sunderland-speler Adam Johnson.
Advocaat instrueert Sunderland-speler Adam Johnson. Foto AP / Scott Heppell

Dick Advocaat mag met Sunderland nog altijd hopen op handhaving op het hoogste niveau in Engeland. De ploeg van de Haagse coach won vanmiddag thuis met 2-1 van Southampton, waar Ronald Koeman de trainer is. Sunderland nam door die zege revanche voor de nederlaag van eerder dit seizoen, toen het liefst 8-0 werd.

Jordi Gómez was in het Stadium of Light twee keer trefzeker vanaf de strafschopstip. Bij de tweede penalty, die na 55 minuten werd toegekend, werd James Ward-Prowse van Southampton uit het veld gestuurd, waardoor de gasten het duel met tien man beëindigden. Sadio Mané maakte vlak na de 1-0 het enige doelpunt van Southampton.

Sunderland staat ondanks de zesde overwinning van het seizoen nog onder de streep, al staan liefst vier ploegen nog dicht in de buurt.

Huntelaar scoort na lange tijd weer

Klaas-Jan Huntelaar maakte vanmiddag een einde aan zijn lange periode zonder doelpunten in de Bundesliga. De Nederlandse spits maakte twee doelpunten voor Schalke 04 in het thuisduel met VfB Stuttgart. Daarmee had hij een belangrijk aandeel in de zege: 3-2.

Huntelaar stond sinds 29 november droog. Tegen Stuttgart had hij maar negen minuten nodig voor hij zijn eerste treffer liet aantekenen: 1-0. Martin Harnik bracht de ploeg van trainer Huub Stevens echter nog voor rust op gelijke hoogte. Stuttgart kwam kort na rust zelfs op voorsprong via Filip Kostic: 1-2. Huntelaar zorgde daarna voor de gelijkmaker. Daar leek het bij te blijven, totdat Florian Klein in de 89e minuut de bal in eigen doel werkte.

Stevens blijft met zijn ploeg door de nieuwe nederlaag hekkensluiter in de Bundesliga. Stuttgart heeft met nog drie duels te gaan 27 punten. Hamburger SV, de nummer voorlaatst, heeft een punt meer maar komt zondag nog in actie tegen FSV Mainz 05. De onderste twee ploegen degraderen rechtstreeks. Stuttgart zal dus minimaal zestiende moeten worden om er niet direct uit te vliegen. (ANP)