Soulzanger Ben E. King overleden (76), bekend van ‘Stand By Me’

Soulzanger Ben E. King, bekend van de klassieker ‘Stand By Me’, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC. King begon zijn carrière in late jaren vijftig met The Drifters. Liedjes uit die tijd waren onder meer ‘There Goes My Baby’ en ‘Save The Last Dance For Me’. Zijn eerste hit als soloartiest scoorde

Ben E. King in 1971.
Ben E. King in 1971. Foto ANP / Kippa

Soulzanger Ben E. King, bekend van de klassieker ‘Stand By Me’, is op 76-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de BBC.

King begon zijn carrière in late jaren vijftig met The Drifters. Liedjes uit die tijd waren onder meer ‘There Goes My Baby’ en ‘Save The Last Dance For Me’.

Zijn eerste hit als soloartiest scoorde King met ‘Spanish Harlem’ in 1961. Kort daarna volgde ‘Stand By Me’, waar King wereldwijd de hitlijsten mee haalde.

Andere hits van King zijn onder meer ‘Amor’, ‘Don’t Play That Song (You Lied)’ en ‘Supernatural Thing - Part I’.