Poortjes Rotterdam Centraal vanaf vandaag gesloten

ANP / Bart Hoogveld

De toegangspoortjes op station Rotterdam Centraal zijn vanaf vandaag gesloten. Alleen met een ov-chipkaart kom je het station nog binnen. Rotterdam is het eerste grote station waar de poortjes gesloten zijn.

Passanten kunnen in Rotterdam dus ook niet meer de winkels of horeca bezoeken zonder in te checken. Speciale teams informeren en adviseren reizigers over de verandering.

Twitter avatar JelleGunneweg Jelle Gunneweg Toegangspoortjes Rotterdam Centraal staan allemaal al op rood, maar als je snel bent kun je er nog net gratis door! http://t.co/2koENiTXXa

Stations vervroegd dicht door geweld

Eigenlijk zouden de poortjes pas over twintig weken worden gesloten. Maar na recent geweld tegen NS-medewerkers is besloten de stations al eerder af te sluiten voor niet-reizigers. Vaak zijn het zwartrijders die spoorwegpersoneel bedreigen en mishandelen, weet persdienst ANP.

In de loop van het jaar volgen nog meer stations waarvan de poortjes dichtgaan. Uiteindelijk zullen 82 stations alleen toegankelijk zijn voor treinreizigers. Nederland telt ruim vierhonderd treinstations.

Twitter avatar JelleGunneweg Jelle Gunneweg Ondernemers op #RotterdamCentraal verwachten omzetderving maar kijken het een weekje aan. Koffiezaak vóór de poortjes rekent zich al rijk.

Lees in nrx.next vandaag ‘Snel dicht, omdat zwartrijders zo agressief zijn‘ (€)