Nijenhuis weg als chef nrc.next - René Moerland volgt hem op

Hans Nijenhuis wordt de nieuwe chef Opinie bij NRC.
Hans Nijenhuis wordt de nieuwe chef Opinie bij NRC. Foto NRC / Merlijn Doomernik

René Moerland (45) is per vandaag de nieuwe chef van nrc.next. Moerland gaat de ochtendkrant van NRC Media leiden. De zittende chef van nrc.next, Hans Nijenhuis, wordt de chef van de opinieredactie van NRC.

Nijenhuis (52) gaf vanaf de oprichting van nrc.next, in maart 2006, enkele jaren leiding aan de nextredactie. In die periode groeide nrc.next uit tot een ochtendkrant met op het hoogtepunt een oplage van rond de 70.000 abonnees. Na verschillende functies binnen en buiten NRC keerde Nijenhuis in 2012 na het vertrek van Rob Wijnberg terug als chef van de nextredactie.

René Moerland was politiek redacteur, correspondent in Parijs, chef buitenland en recentelijk chef van de Haagse redactie van NRC.