Janneke Vreugdenhil Mignardises

Illustratie Jet Peters
Illustratie Jet Peters

Mignardise wil zoveel zeggen als ‘delicaat hapje’. Deze eenhapstaartjes worden traditioneel na het dessert, bij de koffie, geserveerd. Van het fonceerdeeg is maar de helft nodig voor dit recept. De rest kunt u bijvoorbeeld voor een appeltaart gebruiken.

Meng voor het fonceerdeeg de boter, de suiker, het zout, het halve ei en het water. Kneed er vervolgens de bloem en het bakpoeder. Laat enige uren rusten in de koelkast. Klop voor de frangipane de boter, het amandelspijs en ei luchtig en roer dan de bloem erdoorheen. Rol de helft van het fonceerdeeg uit tot een dikte van een euromunt. Leg het in de vormpjes en schraap overhangend deeg weg. Vul de vormpjes met een dopje frangipane. Bak 15 - 20 minuten in een oven op 180 °C tot ze goudbruin zijn. Kwast een beetje abrikozenjam in de bakjes en deco¬reer met vers fruit. Maak een gelei door de geleisuiker op te koken met 75 ml water en strijk deze nog warm over de vruchten.

Lizet Kruyff en Cees HoltkampOranje toetjes

Uitgeverij: Bas Lubberhuizen

€24,95