Opinie

Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

EHBO

De dame naast me in de propvolle metro ontdoet zich met enige moeite van haar jas en puft dat het wel érg warm is. Een minuutje later zie ik vanuit mijn ooghoeken mijn buurvrouw achterover zakken, ze ligt nu bijna met haar hoofd op mijn schouder. Ik draai me en ik zie haar ogen langzaam wegdraaien.

Mijn EHBO-vaardigheden beginnen de kop op te steken. Ik stoot haar aan en vraag of alles wel okay is.

„Oh zeker”, is het antwoord. Mevrouw kijkt namelijk naar het overzicht van de metrolijnen, handig weergegeven op het dak van de metro. „Volgens mij zit ik in de verkeerde metro. Ik moet naar Dijkzigt.”

Adriaan Jansen