Brunel botst op vis en raakt leiding kwijt op weg van Brazilië naar Amerika

Team Brunel is door een aanvaring met een grote vis de koppositie kwijtgeraakt in de zesde etappe van de Volvo Ocean Race. „We hoorden in één keer een doffe klap en zagen direct de snelheid teruglopen”, meldt reporter Stefan Coppers vanaf de boot op de site van Team Brunel. Koers houden werd plots moeilijk. „Na een korte inspectie bleek één van de twee roeren een grote vis gespietst te hebben. Met een reserve zeillat hebben we het beest van het roer afgeduwd. Helaas heeft de vis de aanvaring niet overleefd. Het roer en de boot waren niet beschadigd.” De Nederlandse boot viel na ruim een dag aan de leiding terug naar de vierde plek, maar kon de route naar het Amerikaanse Newport vervolgen. De finish van de etappe wordt op 6 mei in Amerika verwacht. (NRC)