Video: ja, zij gaan echt springen. Vanaf de 99e verdieping van een woontoren

Ja, ze gaan echt springen. Van deze woonflat. De jongens in dit filmpje springen vanaf de 99e verdieping van de Princess Tower in Dubai naar beneden. Het resultaat: spectaculaire én huiveringwekkende beelden.

We kennen de gewone filmpjes van bungeejumpers. Of de video’s van glazenwassers, bungelend langs de ramen van een flat, hoog in de lucht. Maar de springers uit dit filmpje gaan nog een stapje verder: ze springen vanaf de 99e verdieping. De beelden zijn spectaculair en huiveringwekkend tegelijkertijd.

De springers waren twee weken in Dubai, een stad in de Verenigde Arabische Emiraten. Ze sprongen naar beneden vanaf de 99e verdieping van de Princess Tower, de hoogste woonflat van de miljoenenstad. Hun sprong wordt een Dream Jump genoemd: een sprong waarbij je eerst via een kabelbaan naar beneden valt, om vervolgens een (veel langere) vrije val te maken.

De Princess Tower, vlak bij de palmeilanden in Dubai.

Springers langs je ramen

In de video gooien de springers elkaar van het platform. Ze draaien in de lucht terwijl ze langs de ramen van het gebouw omlaag zoeven. Een bewoner van de flat, Saud Al Anazi, tegen nieuwssite The National:

“Het is een spektakel om ‘s ochtends wakker te worden en mensen langs je balkon in een vrije val omlaag te zien vallen.”

Vorig jaar braken twee Franse springers een hoogterecord met hun sprong van de Burj Khalifa. Vince Reffer en Fred Fugen sprongen van 828 meter hoogte naar beneden.

Bekijk hier de video (full screen-modus aanbevolen). 

De video is gemaakt in samenwerking met Red Bull, dat een marketingbudget heeft voor extreme sporten. Lees ook op NRC Q: De Redbullisering van de media

    • Sterre van der Hee