Rick Nieman vertrekt als presentator van RTL Nieuws

Portret van RTL-nieuwslezer Rick Nieman.
Portret van RTL-nieuwslezer Rick Nieman. Foto ANP / Martijn Beekman

Rick Nieman vertrekt als presentator van RTL Nieuws. Vrijdag 22 mei presenteert hij zijn laatste uitzending. Dat meldt het nieuwsprogramma in een persbericht. Nieman wil meer tijd voor schrijven, reizen en andere journalistieke projecten.

Twitter avatar RTLnieuws RTL Nieuws Rick Nieman weg als presentator RTL Nieuws: Tijd voor iets anders http://t.co/FBZ0B6CYIn http://t.co/ToCcAVaWrB

Nieman (49) werkte negentien jaar als nieuwslezer van RTL, waarvan zeventien jaar bij de uitzending om half acht. Sinds 1996 versloeg de anchor verscheidene grote gebeurtenissen, zoals de aanslagen op 11 september. Hij presenteerde voor RTL de verkiezingsdebatten van 2002, 2003, 2006, 2010 en 2012 en interviewde vlak voor de troonswisseling op 30 april 2013 kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima samen met Mariëlle Tweebeeke.

carrière

Nieman presenteerde in Nederland voor het eerst bij 2Vandaag (Veronica) van 1993 tot 1995. Andere programma’s waarvan hij presentator was zijn Veronica Nieuwslijn (1995), discussieprogramma De Kwestie, Nieuws aan Tafel, Kwestie van Kiezen (2011) en De Spelen (2012) over de Londense Olympische Spelen.

In maart verscheen Niemans eerste roman Altijd Viareggio. In 2007 publiceerde hij al het boek Is er nog nieuws?, over televisiejournalistiek, en een jaar later De Goeroe-methode, met een reeks interviews met managementsdenkers.

Nieman studeerde journalistiek en internationale betrekkingen in de Verenigde Staten. Hij begon zijn carrière als journalist onder meer bij CNN in Londen. Hij is sinds 2002 getrouwd met oud-NOS-nieuwslezer Sacha de Boer, met wie hij ook Veronica Nieuwslijn presenteerde.

Vanavond licht Nieman zijn besluit toe aan tafel bij Humberto Tan in RTL Late Night.

Twitter avatar RTLLateNight RTL Late Night Rick Nieman stopt als nieuwslezer, tijd voor iets nieuws. In #rtlln vertelt Rick wat hij gaat doen. http://t.co/CcK3gRrhT4