In beeld

Ondertussen in de Nepalese ziekenhuizen

In de ziekenhuizen van Nepal liggen talloze gewonden, die na de aardbeving van 25 april konden worden gered en vervoerd. Jong en oud wacht gelaten op wat komen gaat. Sommigen hebben familieleden bij zich, die hen voeren en soms zelfs een glimlach op hun gezicht weten te brengen. De medische staf doet wat ze kan om de patiënten zo goed mogelijk te verzorgen en moeten hierbij creatief zijn. Vooral in de afgelegen delen van het getroffen gebied moeten wachten nog veel slachtoffers op medische hulp en voedsel. Volgens Ram Kumar Dahal, hoofd rampenbestrijding van het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn bij de aardbeving van afgelopen zaterdag meer dan 5.000 mensen omgekomen en meer dan 10.000 gewond geraakt. De VN melden dat de ramp gevolgen heeft voor meer dan 8 miljoen mensen - ruim een kwart van de Nepalese bevolking - en dat 1,4 miljoen mensen voedselhulp nodig hebben. Lees hier meer over de aardbeving in Nepal. WAARSCHUWING: Enkele foto's uit deze serie kunnen als schokkend worden ervaren.
A Nepalese resident talks on the phone as his relative Megh Nath (2R), is treated for injuries sustained in an earthquake at a city hospital in Kathmandu on April 26, 2015.
AFP / Prakash Singh
Kathmandu, 26 april. Vlak na de aardbeving speelt een patiënt in het ziekenhuis met zijn peuter, die weinig lijkt te merken van de ellende om haar heen en een lach op haar vaders gezicht weet te toveren.
AP / Manish Swarup
Abhishek Tamang van 4 heeft de ellende aan den lijve ondervonden en zal moeten herstellen van de schrik en de wonden. In het ziekenhuis in Dhading Besi, 27 april.
REUTERS / Athit Perawongmetha
Een jongetje slaapt op de vloer in het overvolle Dhading-ziekenhuis, Dhading Besi, 27 april.
REUTERS / Athit Perawongmetha
Kathmandu, 28 april. de Toegewijde medici in het ziekenhuis verlenen zorg aan deze oude heer.
AFP / Prakash Mathema
In het ziekenhuis in Gorkha, 28 april.
REUTERS / Athit Perawongmetha
27 april. Gewonden worden van Trishuli Bazar naar Kathmandu gevlogen.
EPA / Indiaas Ministerie van Defensie
Kathmandu, 29 april. Na aankomst op de legerbasis van Kathmandu wachten gewonden uit het Sindhupalcwok district op vervoer naar het ziekenhuis. Sindhupalchwok is een van de zwaarst getroffen gebieden met, zover bekend, meer dan 1260 doden en 416 gewonden.
EPA / Narendra Shresthra
De gewonde benen van een Nepalees uit het Sindhupalcwok-district.
EPA / Narendra Shresthra
Kathmandu, 29 april. In het door Israëlische militairen net geopende veldhospitaal. Israël heeft zo'n 250 militairen naar Nepal gestuurd om hulp te verlenen.
AP / Manish Swarup
Een patiënte wordt gevoerd door een familielid in het Nepalese militair hospitaal, Kathmandu, 29 april.
AFP / Menehem Kahana
Een patiënt wordt gevoerd door een familielid in het Nepalese militair hospitaal, Kathmandu, 29 april.
AFP / Menehem Kahana
29 april. In het ziekenhuis in Kathmandu zijn flessen water gebruikt om de gebroken benen van een meisje te fixeren. Met de grote massa gewonden en weinig middelen roeien medici met de riemen die ze hebben.
REUTERS / Danish Siddiqui
29 april. Legerartsen aan het werk.
AFP / Menahem Kahana
Kathmandu, 29 april. Een Indiase legerarts geeft een zojuist uit bergachtig gebeid geëvacueerde man een injectie.
AP / Manish Swarup