Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cultuur

Een dagje Giethoorn op zijn Chinees

Het Overijsselse dorp Giethoorn is erg populair bij Aziatische toeristen, met name Chinezen zijn gek op het water en de pittoreske huizen. De naam Giethoorn is afgeleid van geitenhoorn. In de grond van Giethoorn waren namelijk de hoorns van geiten gevonden. Voor toeristenmagneet Amsterdam is de Chinese trek naar Giethoorn niet verkeerd, omdat de groeiende stroom buitenlandse toeristen de hoofdstad zwaar belast. De Chinezen zelf vinden Giethoorn schoon en fris. Hoteleigenaars aldaar spelen slim in op de wensen van de Aziaten en bieden allerlei speciale voorzieningen. Lees verder in het stuk van Annette Toonen in nrc.next van vandaag, Hier kun je lezen hoe Giethoorn als plaats op het Monopoly- spelbord is terechtgekomen.
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen