Dit is wat je vandaag moet weten

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

Wijnboeren krijgen het druk: ze moeten vanaf 2016 op elke fles een calorie-etiket plakken. Waarom is dat? En weet jij eigenlijk wat meer calorieën bevat, een fles wijn of een kapsalon? En een appel of een glas rosé? Doe de quiz.

Kwartaalcijfers van BinckBank vandaag. De beleggingsbank heeft ruzie met klanten, een beleggingsclub en een concurrent.

Ook cijfers van Shell. Dat die flink slechter zijn dan vorig jaar, is duidelijk.

Poldernieuws

Het Amerikaanse taxibedrijf Uber wordt in Nederland aan banden gelegd, schrijft techsite Tweakers.

TomTom krabbelt aardig overeind met nieuwe producten voor de actieveling. De Volkskrant over het GPS-sporthorloge en de actiecamera.

De woekerpolis mag blijven, meldt Trouw - van Brussel hoeven geplaagde polishouders niet veel te verwachten.

While you were sleeping… in the US

Het fenomeen op de late avond, David Letterman, stopt ermee. De NY Times spreekt hem over triomfen, aarzelingen en melancholie.

Omzeil het ziekehuis, altijd een goed advies maar helemaal in eenderde van de Californische hospitalen, waar het volgens de LA Times beroerd is gesteld met de veiligheid.

GM verkoopt weer veel grote SUVs en breidt een fabriek in Texas uit. Zeshonderd nieuwe banen, schrijft BizJournal.

While you were sleeping… in Asia

Shinzo Abe is niet bang voor chloorkippen. De Japanse premier wil snel een vrijhandelsakkoord met de VS, meldt The Wall Street Journal.

Singaporese vrouwen dragen lossere kleding en dat is een slecht teken voor de lokale economie, denkt de Nikkei Asian Review.

Chinese beleggers willen in een Australische fabrikant van klaprozen voor verdovende middelen investeren, denkt de Financial Times.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q